Houthoff

//Houthoff
Houthoff2017-12-05T11:48:44+00:00

WERKEN BIJ HOUTHOFF

Dat maakt je sterker. Wij gaan ver om van jou een excellente advocaat, belastingadviseur of kandidaat-notaris te maken.

Jij laat zien dat je het in je hebt. Jouw beste carrièrestap was nog nooit zo dichtbij.

HOUTHOFF – GOING BEYOND

Houthoff is een onafhankelijk, toonaangevend Nederlands advocatenkantoor, gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Londen en New York en heeft vertegenwoordigers in Houston en Singapore. Onze 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs werken continu samen om ervoor te zorgen dat we er voor onze klanten zijn wanneer ze ons het meest nodig hebben. We helpen hen vooruit op kritieke momenten met praktische oplossingen voor complexe juridische problemen.

CLIËNTEN & ZAKEN WAARVOOR WIJ VERDER GA AN WANNEER  ZE ONS HET MEEST NODIG  HEBBEN

Wij richten ons op zeer complexe transacties en geschillenbeslechting, waarbij wij internationale en nationale ondernemingen, financiële instellingen, private equity huizen en overheden adviseren over hun meest strategische en kritieke zaken. Of het nu gaat om het beoordelen van kansen of beperken van risico’s, we kijken altijd verder dan het vraagstuk van vandaag om tot een lange termijn oplossing te komen.

JOUW CARRIÈRE BIJ HOUTHOFF

Je ziet jezelf in de toekomst werken bij een groot, commercieel kantoor. De stap van student naar excellent advocaat, belastingadviseur of notaris zet je niet zomaar. Je wilt voor jezelf de beste keuze maken. Hierbij helpen wij jou graag.

KOM KENNISMAKEN

Hoe maak je de juiste keuze? Kom kennismaken. Wij bieden hiervoor meerdere mogelijkheden. Zo organiseren wij maandelijks een Houthoff Café, meerdere keren per jaar een Houthoff Inhousedag en voor een intensievere kennismaking neem je

deel aan een van onze Houthoff Masterclasses

BELEEF HET IN DE PRAKTIJK

Wij leren elkaar pas echt goed kennen als je in onze dagelijkse praktijk mee loopt. Je maakt niet alleen kennis met de

werkzaamheden, maar je ontmoet ook de mensen achter Houthoff. En natuurlijk ben jij bij alle borrels en kantoorfeesten aanwezig. Een student-stage of een studerend juridisch medewerkerschap is bij uitstek de manier om dit te ervaren.

Ben jij er over uit en wil je direct solliciteren op een startersfunctie als advocaat, belastingadviseur of kandidaat-notaris? Ga dan naar werkenbijhouthoff.com waar je nog meer informatie leest over het werken bij Houthoff.

HEB JE VRAGEN?

NEEM DAN GERUST CONTACT MET ONS OP:

ANOUK VERBAKEL

T +31 20 605 62 62  |  a.verbakel@houthoff.com

JOSEPHINE VAN MEER

T +31 20 605 64 17   |  j.van.meer@houthoff.com

EMILIE KIELSTRA

T +31 10 217 22 57   |  e.kielstra@houthoff.com

Houthoff 

Houthoff is één van de grootste kantoren van advocaten, notarissen en belastingadviseurs in Nederland. Circa driehonderd hooggekwalificeerde specialisten leveren maatwerk aan ondernemingen en organisaties die streven naar excellente prestaties.

Praktijk
Wij richten ons op het topsegment binnen het bedrijfsleven en de publieke sector; organisaties waar de belangen groot zijn. Voor deze doelgroep vormen wij een full-service kantoor, met specialisten die thuis zijn binnen vrijwel alle bedrijfsmatige vraagstukken.

Binnen Houthoff onderscheiden we vier secties: Mergers & Acquisitions, Financial Markets, Dispute Resolution en Corporate Regulatory. Kijk voor een volledig overzicht van alle praktijkgroepen die onder deze secties vallen op www.houthoff.com.

Intelligente oplossingen

Onze aanpak kenmerkt zich door een gedegen, praktische benadering. Onze juristen combineren juridische expertise met ondernemerschap en diepgaande kennis van economische sectoren. We zoeken naar intelligente oplossingen voor onze cliënten. Dat houdt onze praktijk uitdagend en doet tegelijkertijd recht aan de concrete doelstellingen van onze cliënten.

 

Internationale oriëntatie

Als onafhankelijk advocatenkantoor opereert Houthoff internationaal in het topsegment van de markt. Wij hebben kantoren in Londen, Brussel en New York, wat directe toegang biedt tot de internationale financiële wereld en Europese instellingen. Ook werken wij nauw samen met toonaangevende kantoren in belangrijke economische centra.

Houthoff is als exclusief lid voor Nederland aangesloten bij  Lex Mundi, het grootste internationale netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren ter wereld. Het lidmaatschap van Lex Mundi biedt toegang tot 160 jurisdicties wereldwijd.

Een uitdagende carrière

Als startende jurist heb je bij Houthoff veel mogelijkheden om een uitdagende carrière op te bouwen die bij jou past. Hoe ver je loopbaan reikt, heb je zelf in de hand. Beschik je over het talent, de ambitie en de werklust om de top te bereiken? Dan ondersteunen wij je op alle mogelijke manieren. Er is volop ruimte voor eigen initia­tieven en persoonlijke ontwikkeling.

Kennismaken

Er is maar één manier om erachter te komen of Houthoff voor jou het beste kantoor is: kom kennismaken. Wij bieden onder meer de mogelijkheid om studentstage te lopen op één van onze vestigingen. Gedurende twee maanden loop je mee in de dagelijkse praktijk; je gaat mee naar rechtszittingen, een kort geding of een comparitie. Verder maak je korte opdrachten, schrijft notities en doet zoekopdrachten in de bibliotheek. In Amsterdam en Rotterdam beschikt Houthoff over studentenappartementen die elk plaats bieden aan twee student-stagiaires die van ver moeten komen.

Kennismaken met Houthoff kan tevens door deelname aan één van onze Experience The Gamedagen, via activiteiten georganiseerd door studie- en studentenverenigingen of tijdens een kennismakingslunch.

Ook organiseert Houthoff jaarlijks twee meerdaagse masterclasses:

Jong Hout Masterclass | eerste week van juli

Jong Hout Masterclass Notarieel | derde week van februari


Solliciteren

Bij Houthoff weet je al na één dag solliciteren of je bent aangenomen. De sollicitatiedagen worden tweemaal per maand georganiseerd. Zie werken bij Houthoff.com wanneer deze dagen plaatsvinden.

Contact
Kijk op www.werkenbijhouthoff.com of neem contact op met één van onze recruiters:

Anouk Verbakel | 020-6056262 | a.verbakel@houthoff.com | Amsterdam | Groningen | Tilburg | Utrecht

Usha Chirimar | 010-2172257 | u.chirimar@houthoff.com | Maastricht | Nijmegen | Rotterdam | Leiden | Fiscaal

Florine Keijzer | 020-6056260 | f.keijzer@houthoff.com | Vragen over startfuncties en de sollicitatieprocedure

STAGE STUDENT-STAGIAIREDe organisatie:
Met meer dan 250 advocaten, notarissen en belastingadviseurs is Houthoff één van de grootste juridische dienstverleners in Nederland. We zijn een onafhankelijk Nederlands kantoor met een internationale oriëntatie. Houthoff is een full-service kantoor met één focus: onze cliënt. Grote beursgenoteerde bedrijven en financiële instellingen. Ondernemingen die hoge eisen stellen aan onze dienstverlening. Onze aanpak is gedegen en praktisch. We zoeken intelligente oplossingen; dat houdt onze praktijk uitdagend en doet tegelijkertijd recht aan de concrete doelstellingen van onze cliënten.

De functie:Een studentstage is bij uitstek dé manier om ons kantoor te leren kennen. Je maakt niet alleen kennis met de dagelijkse praktijk, maar je ontmoet ook de mensen achter Houthoff . Daarnaast krijg je een goed beeld van het werken bij een topkantoor. Een reguliere stage duurt twee maanden. Tijdens je stage schrijf je notities, ga je mee naar zittingen, jurisprudentie- en sectielunches en word je betrokken bij echte dossiers. Je kunt bij onze Nederlandse vestigingen een studentstage lopen op één van onze vier secties, te weten: Mergers & Acquisitions, Financial Markets, Dispute Resolution en Corporate Regulatory. In Brussel kun je stage lopen als je aantoonbare interesse hebt in Europees recht en mededingingsrecht.In zowel Amsterdam als Rotterdam is een appartement beschikbaar, met ruimte voor twee studentstagiaires die van ver moeten komen. Wees er dus snel bij als je hier gebruik van wenst te maken! Uiteraard wordt ook in Brussel voor huisvesting gezorgd. De studentstagevergoeding bedraagt €800,- bruto per maand.Het profiel

Je bevindt je in de eindfase van je bachelor of bent masterstudent Rechtsgeleerdheid. Je ziet jezelf in de toekomst werken bij een grote, commerciële juridische dienstverlener en kunt dit overtuigend motiveren. Kom solliciteren! Ben jij het juridisch talent dat we zoeken? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! Via de ‘Solliciteer nu’ knop op onze website www.werkenbijhouthoff.com zet je snel en eenvoudig online je sollicitatie in gang en stuur je direct alle benodigde documenten mee, waaronder: sollicitatiebrief, curriculum vitae, officiële cijferlijst bacheloropleiding (incl. herkansingen), (indien van toepassing) stagebeoordeling(en) en een recente pasfoto.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een voorselectie op basis van het sollicitatiedossier en een selectiegesprek met twee leden van de studentstagecommissie.

Indien je vragen hebt over of problemen ondervindt bij het invullen van het sollicitatieformulier, dan kun je contact opnemen met Sandra Sardjoe via telefoon: 020-6056259 of e-mail: s.sardjoe@houthoff.com

STARTFUNCTIE STUDEREND JURIDISCH MEDEWERKER

De organisatie

Met meer dan 250 advocaten, notarissen en belastingadviseurs is Houthoff één van de grootste juridische dienstverleners in Nederland. We zijn een onafhankelijk Nederlands kantoor met een internationale oriëntatie. Houthoff is een full-service kantoor met één focus: onze cliënt. Grote beursgenoteerde bedrijven en financiële instellingen. Ondernemingen die hoge eisen stellen aan onze dienstverlening. Onze aanpak is gedegen en praktisch. We zoeken intelligente oplossingen; dat houdt onze praktijk uitdagend en doet tegelijkertijd recht aan de concrete doelstellingen van onze cliënten.

De functie

De functie van studerend juridisch medewerker is een uitstekende manier om ervaring op te doen én jezelf te bewijzen. In deze afwisselende functie word je inhoudelijk betrokken bij de dagelijkse praktijk, zodat je een goed beeld krijgt van ons kantoor. Je kunt aan de slag op één van onze vier secties, te weten: Mergers & Acquisitions, Financial Markets, Dispute Resolution en Corporate Regulatory. Je werkt mee aan spraakmakende zaken en wordt betrokken bij lopende dossiers. Talentvolle studenten bieden wij op deze manier een interessante parttime functie met uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Het profiel

Je bent een ambitieuze, gedreven student met een afgeronde bachelor, die een master Nederlands recht, notarieel recht, fiscaal recht of fiscale economie volgt. Je hebt tevens stage gelopen binnen de advocatuur, notariaat of belastingadviespraktijk. Om het maximale uit de functie te halen, stellen wij als voorwaarde dat je gedurende een periode van minimaal 3 maanden op parttime basis (2 dagen per week) beschikbaar bent.

Kom solliciteren! Ben jij het juridisch talent dat wij zoeken? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! Via de ‘Solliciteer nu’ knop op onze website www.werkenbijhouthoff.com zet je snel en eenvoudig online je sollicitatie in gang en stuur je direct alle benodigde documenten mee, waaronder: sollicitatiebrief, curriculum vitae, officiële cijferlijst bachelor- en masteropleiding (incl. herkansingen), officiële cijferlijst eindexamen voortgezet onderwijs, (bij voorkeur) 2 referenties en een recente pasfoto.

Bij Houthoff weet je na één dag solliciteren of je bent aangenomen.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een voorselectie op basis van het sollicitatiedossier en een sollicitatiedag.

Ochtendronde

10.15 uur Ontvangst

10.30 uur Sollicitatiegesprek1

11.30 uur Sollicitatiegesprek 2

12.30 uur Lunch met jonge kantoorgenoten

13.15 uur Feedbackgesprek (wel of niet door naar de middagronde?)

Pauze

Middagronde

14.45 uur Case voorbereiden

16.00 uur Sollicitatiegesprek 3: bespreking case

17.30 uur Feedbackgesprek (wel of niet aangenomen?)

Indien je vragen hebt over de vacature of problemen ondervindt bij het invullen van het online sollicitatieformulier, kun je contact opnemen met onze recruiters via telefoon: 020 605 62 59 of e-mail: recruitment@houthoff.com

BELASTINGADVISEUR-STAGIAIRE

De organisatie

Met meer dan 250 advocaten, notarissen en belastingadviseurs is Houthoff één van de grootste juridische dienstverleners in Nederland. We zijn een onafhankelijk Nederlands kantoor met een internationale oriëntatie. Houthoff is een full-service kantoor met één focus: onze cliënt. Grote beursgenoteerde bedrijven en financiële instellingen. Ondernemingen die hoge eisen stellen aan onze dienstverlening. Onze aanpak is gedegen en praktisch. We zoeken intelligente oplossingen; dat houdt onze praktijk uitdagend en doet tegelijkertijd recht aan de concrete doelstellingen van onze cliënten.

De functie

Het team van fiscalisten bij Houthoff maakt deel uit van de sectie Financial Markets Group en richt zich met name op de internationale adviespraktijk. Als belastingadviseur-stagiaire word je nauw betrokken bij fiscale advieswerkzaamheden op het terrein van onder meer investeringsfondsen, private equity, internationaal belastingrecht en taxplanning. Onze fiscalisten treden op als zelfstandig adviseur voor ‘eigen’ cliënten, maar werken binnen kantoor ook nauw samen in multidisciplinaire teams van advocaten en notarissen. Als belastingadviseur adviseer je binnen deze teams bijvoorbeeld over de fiscaaljuridische aspecten bij fusies en overnames.

Onze belastingadviseurs hebben veelvuldig te maken met internationale cliënten. Dit betekent dat je in deze functie niet alleen oplossingen moet kunnen aandragen vanuit een Nederlands perspectief, maar je ook moet verdiepen in de consequenties van deze oplossingen in de verschillende landen waar onze cliënten opereren. Er wordt veel samengewerkt met buitenlandse kantoren.

Het profiel

Wij komen graag in contact met kandidaten met een (bijna) afgeronde universitaire studie fiscaal recht of fiscale economie. Je hebt uitstekende vakkennis en een scherp analytisch vermogen en bent in staat de belastingwet te interpreteren en proactief toe te passen op de situatie van de cliënt. Daarnaast beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Vanzelfsprekend verwachten wij dat je in staat bent in teamverband te werken met advocaten en notarissen om de belangen van de cliënt optimaal te behartigen. Met cliënten die tot de top van het bedrijfsleven behoren, weet je dat werken bij Houthoff altijd het uiterste van je vraagt. De belastingadviseur die wij zoeken is kwaliteitgericht, analytisch en scherpzinnig en is bovendien opgewassen tegen de druk die de corporate wereld met zich meebrengt.

Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

Bij Houthoff wordt veel aandacht besteed aan jouw opleiding en ontwikkeling. Als belastingadviseur-stagiaire neem je deel aan het Houthoff Trainee Programme (HTP). Naast de intensieve introductieweken, interne cursussen en vaardigheidstrainingen, maakt de driejarige Beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) onderdeel uit van het HTP. Je kunt daarnaast eventueel ook de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) volgen. Meer informatie over het Houthoff Trainee Programme vind je op onze website, www.werkenbijhouthoff.com.

Kom solliciteren in één dag!

Ben jij het juridisch talent dat wij zoeken? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! Via de ‘Solliciteer nu’ knop op onze website www.werkenbijhouthoff.com zet je snel en eenvoudig online je sollicitatie in gang en stuur je direct alle benodigde documenten mee, waaronder: sollicitatiebrief, curriculum vitae, officiële cijferlijst bachelor- en masteropleiding (incl. herkansingen), officiële cijferlijst eindexamen voortgezet onderwijs, (bij voorkeur) 2 referenties en een recente pasfoto.

Bij Houthoff weet je na één dag solliciteren of je bent aangenomen. De sollicitatieprocedure bestaat uit een voorselectie op basis van het sollicitatiedossier en een sollicitatiedag.

De sollicitatiedag is als volgt ingedeeld:

Ochtendronde

10.00 uur Ontvangst

10.30 uur Sollicitatiegesprek 1

11.30 uur Sollicitatiegesprek 2

12.30 uur Lunch met jonge kantoorgenoten

13.15 uur Feedbackgesprek (wel of niet door naar de middagronde?)

Pauze

Middagronde

14.45 uur Case voorbereiden

16.00 uur Sollicitatiegesprek 3: bespreking case

17.30 uur Feedbackgesprek (wel of niet aangenomen?)

18.00 uur Optioneel: vrijdagmiddagborrel

Indien je vragen hebt over de vacature of problemen ondervindt bij het invullen van het online sollicitatieformulier, kun je contact opnemen met onze recruiters via telefoon: 020 605 62 59 of e-mail: recruitment@houthoff.com

Neem contact met ons op!

Kijk op www.werkenbijhouthoff.com of neem contact op met één van onze recruiters:

Eline van de Kreeke
Tel: 020-6056262
Email: e.van.de.kreeke@houthoff.com
Amsterdam, Leiden, Maastricht, Tilburg, Utrecht

Usha Chirimar
Tel: 010-2172257
Email: u.chirimar@houthoff.com
Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Fiscaal

Florine Keijzer
Tel: 020-6056260
Email: f.keijzer@houthoff.com

Vragen over startfuncties en de sollicitatieprocedure

De organisatie:
Met meer dan 250 advocaten, notarissen en belastingadviseurs is Houthoff één van de grootste juridische dienstverleners in Nederland. We zijn een onafhankelijk Nederlands kantoor met een internationale oriëntatie. Houthoff is een full-service kantoor met één focus: onze cliënt. Grote beursgenoteerde bedrijven en financiële instellingen. Ondernemingen die hoge eisen stellen aan onze dienstverlening. Onze aanpak is gedegen en praktisch. We zoeken intelligente oplossingen; dat houdt onze praktijk uitdagend en doet tegelijkertijd recht aan de concrete doelstellingen van onze cliënten.

De functie

Het team van fiscalisten bij Houthoff maakt deel uit van de sectie Financial Markets Group en richt zich met name op de internationale adviespraktijk. Als belastingadviseur-stagiaire word je nauw betrokken bij fiscale advieswerkzaamheden op het terrein van onder meer investeringsfondsen, private equity, internationaal belastingrecht en taxplanning. Onze fiscalisten treden op als zelfstandig adviseur voor ‘eigen’ cliënten, maar werken binnen kantoor ook nauw samen in multidisciplinaire teams van advocaten en notarissen. Als belastingadviseur adviseer je binnen deze teams bijvoorbeeld over de fiscaaljuridische aspecten bij fusies en overnames.

Onze belastingadviseurs hebben veelvuldig te maken met internationale cliënten. Dit betekent dat je in deze functie niet alleen oplossingen moet kunnen aandragen vanuit een Nederlands perspectief, maar je ook moet verdiepen in de consequenties van deze oplossingen in de verschillende landen waar onze cliënten opereren. Er wordt veel samengewerkt met buitenlandse kantoren.

Het profiel

Wij komen graag in contact met kandidaten met een (bijna) afgeronde universitaire studie fiscaal recht of fiscale economie. Je hebt uitstekende vakkennis en een scherp analytisch vermogen en bent in staat de belastingwet te interpreteren en proactief toe te passen op de situatie van de cliënt. Daarnaast beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Vanzelfsprekend verwachten wij dat je in staat bent in teamverband te werken met advocaten en notarissen om de belangen van de cliënt optimaal te behartigen. Met cliënten die tot de top van het bedrijfsleven behoren, weet je dat werken bij Houthoff   altijd het uiterste van je vraagt. De belastingadviseur die wij zoeken is kwaliteitgericht, analytisch en scherpzinnig en is bovendien opgewassen tegen de druk die de corporate wereld met zich meebrengt.

Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

Bij Houthoff   wordt veel aandacht besteed aan jouw opleiding en ontwikkeling. Als belastingadviseur-stagiaire neem je deel aan het Houthoff Trainee Programme (HTP). Naast de intensieve introductieweken, interne cursussen en vaardigheidstrainingen, maakt de driejarige Beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) onderdeel uit van het HTP. Je kunt daarnaast eventueel ook de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) volgen. Meer informatie over het Houthoff Trainee Programme vind je op onze website, www.werkenbijhouthoff.com.

Kom solliciteren in één dag!

Ben jij het juridisch talent dat wij zoeken? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! Via de ‘Solliciteer nu’ knop op onze website www.werkenbijhouthoff.com zet je snel en eenvoudig online je sollicitatie in gang en stuur je direct alle benodigde documenten mee, waaronder: sollicitatiebrief, curriculum vitae, officiële cijferlijst bachelor- en masteropleiding (incl. herkansingen), officiële cijferlijst eindexamen voortgezet onderwijs, (bij voorkeur) 2 referenties en een recente pasfoto.

Bij Houthoff   weet je na één dag solliciteren of je bent aangenomen. De sollicitatieprocedure bestaat uit een voorselectie op basis van het sollicitatiedossier en een sollicitatiedag.

De sollicitatiedag is als volgt ingedeeld:

Ochtendronde

10.00 uur Ontvangst

10.30 uur Sollicitatiegesprek 1

11.30 uur Sollicitatiegesprek 2

12.30 uur Lunch met jonge kantoorgenoten

13.15 uur Feedbackgesprek (wel of niet door naar de middagronde?)

Pauze

Middagronde

14.45 uur Case voorbereiden

16.00 uur Sollicitatiegesprek 3: bespreking case

17.30 uur Feedbackgesprek (wel of niet aangenomen?)

18.00 uur Optioneel: vrijdagmiddagborrel

Indien je vragen hebt over de vacature of problemen ondervindt bij het invullen van het online sollicitatieformulier, kun je contact opnemen met onze recruiters via telefoon: 020 605 62 59 of e-mail: recruitment@houthoff.com

Neem contact met ons op!

Kijk op www.werkenbijhouthoff.com of neem contact op met één van onze recruiters:

Eline van de Kreeke
Tel: 020-6056262
Email: e.van.de.kreeke@houthoff.com
Amsterdam, Leiden, Maastricht, Tilburg, Utrecht

Usha Chirimar
Tel: 010-2172257
Email: u.chirimar@houthoff.com
Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Fiscaal

Florine Keijzer
Tel: 020-6056260
Email: f.keijzer@houthoff.com

Vragen over startfuncties en de sollicitatieprocedure

De functie

De functie van studerend juridisch medewerker is een uitstekende manier om ervaring op te doen én jezelf te bewijzen. In deze afwisselende functie word je inhoudelijk betrokken bij de dagelijkse praktijk, zodat je een goed beeld krijgt van ons kantoor. Je kunt aan de slag op één van onze vier secties, te weten: Mergers & Acquisitions, Financial Markets, Dispute Resolution en Corporate Regulatory. Je werkt mee aan spraakmakende zaken en wordt betrokken bij lopende dossiers. Talentvolle studenten bieden wij op deze manier een interessante parttime functie met uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Het profiel

Je bent een ambitieuze, gedreven student met een afgeronde bachelor, die een master Nederlands recht, notarieel recht, fiscaal recht of fiscale economie volgt. Je hebt tevens stage gelopen binnen de advocatuur, notariaat of belastingadviespraktijk. Om het maximale uit de functie te halen, stellen wij als voorwaarde dat je gedurende een periode van minimaal 3 maanden op parttime basis (2 dagen per week) beschikbaar bent.

Kom solliciteren! Ben jij het juridisch talent dat wij zoeken? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! Via de ‘Solliciteer nu’ knop op onze website www.werkenbijhouthoff.com zet je snel en eenvoudig online je sollicitatie in gang en stuur je direct alle benodigde documenten mee, waaronder: sollicitatiebrief, curriculum vitae, officiële cijferlijst bachelor- en masteropleiding (incl. herkansingen), officiële cijferlijst eindexamen voortgezet onderwijs, (bij voorkeur) 2 referenties en een recente pasfoto.

Bij Houthoff   weet je na één dag solliciteren of je bent aangenomen.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een voorselectie op basis van het sollicitatiedossier en een sollicitatiedag.

Ochtendronde

10.15 uur Ontvangst

10.30 uur Sollicitatiegesprek1

11.30 uur Sollicitatiegesprek 2

12.30 uur Lunch met jonge kantoorgenoten

13.15 uur Feedbackgesprek (wel of niet door naar de middagronde?)

Pauze

Middagronde

14.45 uur Case voorbereiden

16.00 uur Sollicitatiegesprek 3: bespreking case

17.30 uur Feedbackgesprek (wel of niet aangenomen?)

Indien je vragen hebt over de vacature of problemen ondervindt bij het invullen van het online sollicitatieformulier, kun je contact opnemen met onze recruiters via telefoon: 020 605 62 59 of e-mail: recruitment@houthoff.com

De organisatie:
Met meer dan 250 advocaten, notarissen en belastingadviseurs is Houthoff   één van de grootste juridische dienstverleners in Nederland. We zijn een onafhankelijk Nederlands kantoor met een internationale oriëntatie. Houthoff   is een full-service kantoor met één focus: onze cliënt. Grote beursgenoteerde bedrijven en financiële instellingen. Ondernemingen die hoge eisen stellen aan onze dienstverlening. Onze aanpak is gedegen en praktisch. We zoeken intelligente oplossingen; dat houdt onze praktijk uitdagend en doet tegelijkertijd recht aan de concrete doelstellingen van onze cliënten.

De functie:

Een studentstage is bij uitstek dé manier om ons kantoor te leren kennen. Je maakt niet alleen kennis met de dagelijkse praktijk, maar je ontmoet ook de mensen achter Houthoff  . Daarnaast krijg je een goed beeld van het werken bij een topkantoor. Een reguliere stage duurt twee maanden. Tijdens je stage schrijf je notities, ga je mee naar zittingen, jurisprudentie- en sectielunches en word je betrokken bij echte dossiers. Je kunt bij onze Nederlandse vestigingen een studentstage lopen op één van onze vier secties, te weten: Mergers & Acquisitions, Financial Markets, Dispute Resolution en Corporate Regulatory. In Brussel kun je stage lopen als je aantoonbare interesse hebt in Europees recht en mededingingsrecht.

In zowel Amsterdam als Rotterdam is een appartement beschikbaar, met ruimte voor twee studentstagiaires die van ver moeten komen. Wees er dus snel bij als je hier gebruik van wenst te maken! Uiteraard wordt ook in Brussel voor huisvesting gezorgd. De studentstagevergoeding bedraagt €800,- bruto per maand.

Het profiel

Je bevindt je in de eindfase van je bachelor of bent masterstudent Rechtsgeleerdheid. Je ziet jezelf in de toekomst werken bij een grote, commerciële juridische dienstverlener en kunt dit overtuigend motiveren. Kom solliciteren! Ben jij het juridisch talent dat we zoeken? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! Via de ‘Solliciteer nu’ knop op onze website www.werkenbijhouthoff.com zet je snel en eenvoudig online je sollicitatie in gang en stuur je direct alle benodigde documenten mee, waaronder: sollicitatiebrief, curriculum vitae, officiële cijferlijst bacheloropleiding (incl. herkansingen), (indien van toepassing) stagebeoordeling(en) en een recente pasfoto.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een voorselectie op basis van het sollicitatiedossier en een selectiegesprek met twee leden van de studentstagecommissie.

Indien je vragen hebt over of problemen ondervindt bij het invullen van het sollicitatieformulier, dan kun je contact opnemen met Sandra Sardjoe via telefoon: 020-6056259 of e-mail: s.sardjoe@houthoff.com

STARTFUNCTIE STUDEREND JURIDISCH MEDEWERKERDe organisatie

Met meer dan 250 advocaten, notarissen en belastingadviseurs is Houthoff   één van de grootste juridische dienstverleners in Nederland. We zijn een onafhankelijk Nederlands kantoor met een internationale oriëntatie. Houthoff   is een full-service kantoor met één focus: onze cliënt. Grote beursgenoteerde bedrijven en financiële instellingen. Ondernemingen die hoge eisen stellen aan onze dienstverlening. Onze aanpak is gedegen en praktisch. We zoeken intelligente oplossingen; dat houdt onze praktijk uitdagend en doet tegelijkertijd recht aan de concrete doelstellingen van onze cliënten.

De functie

De functie van studerend juridisch medewerker is een uitstekende manier om ervaring op te doen én jezelf te bewijzen. In deze afwisselende functie word je inhoudelijk betrokken bij de dagelijkse praktijk, zodat je een goed beeld krijgt van ons kantoor. Je kunt aan de slag op één van onze vier secties, te weten: Mergers & Acquisitions, Financial Markets, Dispute Resolution en Corporate Regulatory. Je werkt mee aan spraakmakende zaken en wordt betrokken bij lopende dossiers. Talentvolle studenten bieden wij op deze manier een interessante parttime functie met uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Het profiel

Je bent een ambitieuze, gedreven student met een afgeronde bachelor, die een master Nederlands recht, notarieel recht, fiscaal recht of fiscale economie volgt. Je hebt tevens stage gelopen binnen de advocatuur, notariaat of belastingadviespraktijk. Om het maximale uit de functie te halen, stellen wij als voorwaarde dat je gedurende een periode van minimaal 3 maanden op parttime basis (2 dagen per week) beschikbaar bent.

Kom solliciteren! Ben jij het juridisch talent dat wij zoeken? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! Via de ‘Solliciteer nu’ knop op onze website www.werkenbijhouthoff.com zet je snel en eenvoudig online je sollicitatie in gang en stuur je direct alle benodigde documenten mee, waaronder: sollicitatiebrief, curriculum vitae, officiële cijferlijst bachelor- en masteropleiding (incl. herkansingen), officiële cijferlijst eindexamen voortgezet onderwijs, (bij voorkeur) 2 referenties en een recente pasfoto.

Bij Houthoff   weet je na één dag solliciteren of je bent aangenomen.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een voorselectie op basis van het sollicitatiedossier en een sollicitatiedag.

Ochtendronde

10.15 uur Ontvangst

10.30 uur Sollicitatiegesprek1

11.30 uur Sollicitatiegesprek 2

12.30 uur Lunch met jonge kantoorgenoten

13.15 uur Feedbackgesprek (wel of niet door naar de middagronde?)

Pauze

Middagronde

14.45 uur Case voorbereiden

16.00 uur Sollicitatiegesprek 3: bespreking case

17.30 uur Feedbackgesprek (wel of niet aangenomen?)

Indien je vragen hebt over de vacature of problemen ondervindt bij het invullen van het online sollicitatieformulier, kun je contact opnemen met onze recruiters via telefoon: 020 605 62 59 of e-mail: recruitment@houthoff.com

BELASTINGADVISEUR-STAGIAIREDe organisatie

Met meer dan 250 advocaten, notarissen en belastingadviseurs is Houthoff   één van de grootste juridische dienstverleners in Nederland. We zijn een onafhankelijk Nederlands kantoor met een internationale oriëntatie. Houthoff   is een full-service kantoor met één focus: onze cliënt. Grote beursgenoteerde bedrijven en financiële instellingen. Ondernemingen die hoge eisen stellen aan onze dienstverlening. Onze aanpak is gedegen en praktisch. We zoeken intelligente oplossingen; dat houdt onze praktijk uitdagend en doet tegelijkertijd recht aan de concrete doelstellingen van onze cliënten.

De functie

Het team van fiscalisten bij Houthoff   maakt deel uit van de sectie Financial Markets Group en richt zich met name op de internationale adviespraktijk. Als belastingadviseur-stagiaire word je nauw betrokken bij fiscale advieswerkzaamheden op het terrein van onder meer investeringsfondsen, private equity, internationaal belastingrecht en taxplanning. Onze fiscalisten treden op als zelfstandig adviseur voor ‘eigen’ cliënten, maar werken binnen kantoor ook nauw samen in multidisciplinaire teams van advocaten en notarissen. Als belastingadviseur adviseer je binnen deze teams bijvoorbeeld over de fiscaaljuridische aspecten bij fusies en overnames.

Onze belastingadviseurs hebben veelvuldig te maken met internationale cliënten. Dit betekent dat je in deze functie niet alleen oplossingen moet kunnen aandragen vanuit een Nederlands perspectief, maar je ook moet verdiepen in de consequenties van deze oplossingen in de verschillende landen waar onze cliënten opereren. Er wordt veel samengewerkt met buitenlandse kantoren.

Het profiel

Wij komen graag in contact met kandidaten met een (bijna) afgeronde universitaire studie fiscaal recht of fiscale economie. Je hebt uitstekende vakkennis en een scherp analytisch vermogen en bent in staat de belastingwet te interpreteren en proactief toe te passen op de situatie van de cliënt. Daarnaast beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Vanzelfsprekend verwachten wij dat je in staat bent in teamverband te werken met advocaten en notarissen om de belangen van de cliënt optimaal te behartigen. Met cliënten die tot de top van het bedrijfsleven behoren, weet je dat werken bij Houthoff   altijd het uiterste van je vraagt. De belastingadviseur die wij zoeken is kwaliteitgericht, analytisch en scherpzinnig en is bovendien opgewassen tegen de druk die de corporate wereld met zich meebrengt.

Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

Bij Houthoff   wordt veel aandacht besteed aan jouw opleiding en ontwikkeling. Als belastingadviseur-stagiaire neem je deel aan het Houthoff Trainee Programme (HTP). Naast de intensieve introductieweken, interne cursussen en vaardigheidstrainingen, maakt de driejarige Beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) onderdeel uit van het HTP. Je kunt daarnaast eventueel ook de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) volgen. Meer informatie over het Houthoff Trainee Programme vind je op onze website, www.werkenbijhouthoff.com.

Kom solliciteren in één dag!

Ben jij het juridisch talent dat wij zoeken? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! Via de ‘Solliciteer nu’ knop op onze website www.werkenbijhouthoff.com zet je snel en eenvoudig online je sollicitatie in gang en stuur je direct alle benodigde documenten mee, waaronder: sollicitatiebrief, curriculum vitae, officiële cijferlijst bachelor- en masteropleiding (incl. herkansingen), officiële cijferlijst eindexamen voortgezet onderwijs, (bij voorkeur) 2 referenties en een recente pasfoto.

Bij Houthoff   weet je na één dag solliciteren of je bent aangenomen. De sollicitatieprocedure bestaat uit een voorselectie op basis van het sollicitatiedossier en een sollicitatiedag.

De sollicitatiedag is als volgt ingedeeld:

Ochtendronde

10.00 uur Ontvangst

10.30 uur Sollicitatiegesprek 1

11.30 uur Sollicitatiegesprek 2

12.30 uur Lunch met jonge kantoorgenoten

13.15 uur Feedbackgesprek (wel of niet door naar de middagronde?)

Pauze

Middagronde

14.45 uur Case voorbereiden

16.00 uur Sollicitatiegesprek 3: bespreking case

17.30 uur Feedbackgesprek (wel of niet aangenomen?)

18.00 uur Optioneel: vrijdagmiddagborrel

Indien je vragen hebt over de vacature of problemen ondervindt bij het invullen van het online sollicitatieformulier, kun je contact opnemen met onze recruiters via telefoon: 020 605 62 59 of e-mail: recruitment@houthoff.com

Neem contact met ons op!

Kijk op www.werkenbijhouthoff.com of neem contact op met één van onze recruiters:

Eline van de Kreeke
Tel: 020-6056262
Email: e.van.de.kreeke@houthoff.com
Amsterdam, Leiden, Maastricht, Tilburg, Utrecht

Usha Chirimar
Tel: 010-2172257
Email: u.chirimar@houthoff.com
Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Fiscaal

Florine Keijzer
Tel: 020-6056260
Email: f.keijzer@houthoff.com

Vragen over startfuncties en de sollicitatieprocedure