Binnen het Belasting Excellentie Programma staan drie kernaspecten centraal:
1. De student en zijn/haar ambities, talenten en competenties.
2. De relevante kennis van de vakinhoud en bijbehorende expertise.
3. De fiscale praktijk, bestaande uit boeiende vraagstukken, diverse vakgebieden en verschillende werkgevers.
Gedurende 4 dagen, verspreid over 4 weken, word je op unieke wijze geïntroduceerd in de fiscaliteit. Theorie en praktijk, student en werkgever worden dichter bij elkaar gebracht. Medewerkers van toonaangevende kantoren organiseren inhoudelijke sessies over actuele fiscale onderwerpen die vaak onderbelicht blijven in het reguliere curriculum. Hierna ga je zelf aan de slag met een actuele casus!
Het programma biedt daarnaast wetenschappelijke verdieping en verrijkt het fiscale curriculum. Ook ontvangt iedere deelnemer, na een succesvolle deelname, een erkend certificaat aangezien de deelnemende kantoren deze ook hebben ondertekend.
Het interactieve gedeelte van het Belasting Excellentie Programma richt zich op de ontwikkeling van jouw kerncompetenties. Hierbij ligt de nadruk op vaardigheden zoals:
- Communiceren
- Onderhandelen
- Klantgerichtheid
- Overtuigingskracht
- Vakinhoudelijke kennis
- Analytisch vermogen
Dit zijn de essentiële competenties van een excellente fiscalist.
Het Belasting Excellentie Programma staat open voor excellente en gemotiveerde derdejaars bachelor- of masterstudenten Fiscaal Recht of Fiscale Economie aan de UvA. Lijkt dit jou de perfecte uitdaging? Meld je dan snel aan door middel van het indienen van je CV en motivatiebrief.
Binnen vier dagen, verdeeld over 4 weken, zullen we op bezoek gaan bij de volgende toonaangevende kantoren:
- Loyens & Loeff
- EY
- PwC
- Atlas
- Stibbe
- Mazars
- Alvarez en Marsal
- KPMG Meijburg
We kijken ernaar uit om tijdens deze bijeenkomsten theorie en praktijk verder te verbinden en jou kennis te laten maken met de top van de fiscale wereld.