DLA Piper

DLA Piper is één van de grootste juridische dienstverleners wereldwijd

Met 9000 collega’s in 40 landen verspreid over de wereld, heeft DLA Piper van nature een internationale kijk op juridische vraagstukken. Hier leer je te adviseren vanuit een brede scope. De kantoren zijn sterk aan elkaar gelinkt, waardoor je eenvoudig kan beschikken over alle kennis en ervaring die aanwezig is bij onze kantoren. Met persoonlijke begeleiding van top-advocaten en trainingen ontwikkel jij je op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Binnen DLA Piper heerst een cultuur van ambitie, ondernemerschap en verantwoordelijkheid. Die waarden zitten in de genen van de organisatie en zijn ook bepalend voor onze snelle groei. Dat geeft jou de gelegenheid om je eigen stempel te drukken en mee te bouwen aan de cultuur van ons kantoor.

Praktijkgroepen

DLA Piper is een ‘full-service’ kantoor dat is georganiseerd in 7 praktijkgroepen: Corporate (inclusief notariaat), Finance Projects & Restructuring, Employment, Intellectual Property & Technology, Restructuring, Litigation & Regulatory, Tax en Real Estate (inclusief notariaat). Full-service betekent dat we cliënten op alle facetten kunnen ondersteunen. Voor welke specialisatie je uiteindelijk ook kiest, je zult een belangrijke bijdrage leveren, ook in grensoverschrijdende zaken.

Verantwoord ondernemen

Wij geloven in verantwoord ondernemen en zijn met 227.508 uur wereldwijd aan pro bono-werkzaamheden in 2021, een van de grootste pro bono-leveranciers ter wereld. Dat is iets waar wij trots op zijn. DLA Piper Amsterdam steunt diverse organisaties zoals Unicef, Defence for Children en Amsterdam Impact Hub. Je krijgt bij ons de gelegenheid om zelf initiatieven aan te dragen en te ontwikkelen.

Studenten

Stage

Studeer je rechten en wil je graag praktijkervaring opdoen? Kom dan stage lopen op een van onze praktijkgroepen! Gedurende twee maanden zal je onderzoek verrichten, notities voorbereiden en concepten, contracten en processtukken opstellen. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een (senior) advocaat waarmee je een kamer deelt.

Talent Class

Wij organiseren jaarlijks twee Talent Classes. Hier zal je kennismaken met ons kantoor in Amsterdam en ons kantoor op een buitenlandse bestemming. Zo zijn wij afgelopen jaren o.a. naar Dubai en Toronto geweest. Je kan tijdens deze dagen een combinatie van formele en informele activiteiten verwachten. De Talent Class wordt in het voorjaar en het najaar georganiseerd. Wil jij op de hoogte gehouden worden wanneer de aanmeldingen open gaan voor de Talent Class? Stuur dan een e-mail naar maaike.vos@dlapiper.com.

Afgestudeerden

Ben je (bijna) afgestudeerd en ben je klaar om aan de slag te gaan? Solliciteer dan op de functie Junior Associate. Elke maand hebben wij een groep nieuwe starters. Bezoek onze website http://www.bigopportunities.nl/allevacatures om je aan te melden of een kennismaking in te plannen. Voor goede mensen maken wij het hele jaar plek!

MEET US

Heb jij interesse in een kennismaking met ons kantoor of wil je solliciteren voor een openstaande vacature? Bezoek onze website http://www.bigopportunities.nl/allevacatures. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze graduate recruiter Constantijn Papa via constantijn.papa@dlapiper.com of + 31 6 11 94 99 41.

Neem contact met ons op!

Heb jij interesse in een kennismaking met ons kantoor of wil je solliciteren voor een openstaande vacature? Bezoek onze website http://www.bigopportunities.nl/allevacatures. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze graduate recruiter Constantijn Papa via constantijn.papa@dlapiper.com of + 31 6 11 94 99 41.

STUDENT-STAGIAIR – THE OPPORTUNITY
Wij zijn het hele jaar door op zoek naar startende talenten. Studeer jij Nederlands recht, Notarieel recht, Fiscaal recht of Fiscale economie? Solliciteer dan naar een functie als student-stagiair. Tijdens een student-stage van twee maanden op één van onze praktijkgroepen maak je volwaardig deel uit van een team van advocaten, (kandidaat-)notarissen en/of belastingadviseurs. Je deelt een kamer met een (senior) advocaat en krijgt ook een stagebegeleider en buddy toegewezen, die je persoonlijk begeleiden. Uiteraard ben je ook welkom bij alle sociale en inhoudelijke evenementen. Kortom: een stage is de uitgelezen kans om te ervaren hoe het is om te werken bij een internationaal advocatenkantoor! Bovendien kan het zomaar gebeuren dat jouw stageperiode overgaat in een werkstudentschap en/of een vaste aanstelling. Je krijgt bij ons een ruime stagevergoeding en (OV) reiskosten worden volledig vergoed.

MAIN DUTIES AND RESPONSIBILITIES
Als student-stagiair draai je volwaardig mee in de dagelijkse praktijk. Je verricht onderzoek, bereidt notities voor en stelt processtukken en concepten op. Verder mag je mee naar zittingen, besprekingen met een cliënt en natuurlijk de vergaderingen van de praktijkgroep. Aan het einde van jouw student- stage houd je (eventueel) een referaat. Ook kan het zijn dat wij je betrekken bij pro bono projecten of activiteiten die met ons maatschappelijk verantwoord ondernemen-beleid te maken hebben.

ABOUT YOU
Heb jij minimaal 120 studiepunten van jouw studie Nederlands recht, Notarieel recht, Fiscaal recht of Fiscale economie en ben jij enthousiast geworden om de commerciële, internationale advocatuur te ontdekken? Solliciteer dan snel naar deze functie! Wij ontvangen graag jouw motivatiebrief, CV, cijferlijsten en eventuele stagebeoordelingen. In jouw motivatiebrief lezen wij graag in welke periode jij beschikbaar bent en welke praktijkgroep(en) jouw voorkeur heeft.

ABOUT US
DLA Piper is een internationaal advocatenkantoor met advocaten, notarissen, belastingadviseurs en business professionals, gevestigd in meer dan 40 landen in Europa, Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en Azië en Australië. Dit internationale bereik zorgt ervoor dat we bedrijven altijd kunnen ondersteunen in hun juridische behoeften, waar ook ter wereld. Wij streven ernaar om de leading global business law firm te zijn door hoogstaande kwaliteit en service te leveren aan onze cliënten en door praktische en innovatieve juridische oplossingen aan te bieden, die bijdragen aan hun succes. In ons werk staan wij multinationals, Global 1000- en Fortune 500-ondernemingen bij, evenals opkomende (tech-)bedrijven en overheidsinstanties of andere publieke organisaties.

OUR VALUES
In alles wat wij doen met en voor onze mensen en cliënten, staan onze waarden centraal:

• Be Supportive – we zijn meedenkend en inclusief, waarderen diversiteit en handelen doordacht;

• Be Collaborative – we zijn proactieve en enthousiaste teamspelers, die investeren in het opbouwen en onderhouden van onze relaties;

• Be Bold – we hebben lef, zijn nieuwsgierig en dagen onszelf uit om groots te denken en nieuwe, creatieve oplossingen te vinden;

• Be Exceptional – we zijn strategisch en gedreven, met als doel om verwachtingen en standaarden te overtreffen.

DIVERSITY AND INCLUSION
Bij DLA Piper liggen diversiteit en inclusie ten grondslag aan de manier waarop we onze waarden naleven. Wij geloven dat iedereen een stem heeft én dat ieders stem telt. We weten dat de diversiteit binnen ons bedrijf ons sterker, innovatiever en creatiever maakt, wat ons helpt onze cliënten beter van dienst te zijn. We hechten daarom grote waarde aan het bieden van een inclusieve werkomgeving en cultuur door onze gehele (internationale) organisatie, waarin iedereen volledig zichzelf kan zijn.

Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in perspectief, achtergrond en cultuur ons de leading global business law firm maakt; daarom bouwen we actief aan evenwichtige teams. Ieders bijdrage is uniek en welkom en we moedigen daarom actief alle talentvolle mensen aan te solliciteren – ongeacht hoe jouw talent is verpakt en ongeacht jouw achtergrond, situatie of hoe jij je identificeert.

HYBRID WORKING
Wij erkennen dat onze mensen verantwoordelijkheden en interesses buiten hun carrière hebben en dat we, als organisatie, uiteindelijk allemaal baat hebben bij flexibel werken. Graag gaan we daarom met kandidaten in gesprek over de verschillende mogelijkheden waarop hybride werken kan worden ondersteund en vormgegeven.

PRE-ENGAGEMENT SCREENING
Op het moment dat wij jou een aanbod doen, zullen wij – waar relevant en met inachtneming van lokale wetgeving – pre-engagement screening checks uitvoeren, bijvoorbeeld inzake jouw professionele en academische kwalificaties, jouw geschiktheid om in het relevante rechtsgebied te werken, jouw justitiële
verleden en werkgerelateerde referenties.