AKD is een van de grote kantoren in Nederland, met een stevige footprint in de Benelux. Bij ons werken ruim 500 advocaten, notarissen, belastingadviseurs en business support: aanpakkers en teamspelers met een no-nonsense mentaliteit en passie voor hun vak. Dat is wat ons bindt. We hebben kantoren in Amsterdam, Breda, Brussel, Eindhoven, Luxemburg en Rotterdam en zijn thuis in vrijwel ieder rechtsgebied, waar ter wereld onze klanten ons nodig hebben. Denk daarbij aan fusies en overnames in de Benelux, China en Japan, maar ook aan bestuursrechtzaken op het allerhoogste niveau, tot aan de minister aan toe. Of werken aan de grootste arbitragezaak uit de geschiedenis en fiscaal adviseren aan een breed palet van klanten – we doen het allemaal.

We doen dit met een grote en diverse groep mensen. Want wij geloven dat je de beste en meest creatieve oplossingen en adviezen krijgt door het hebben van diverse teams. Een voorwaarde daarvoor
is dat je jezelf kunt zijn – want dan pas kun je het beste uit jezelf halen. Diversity, Equity &  Inclusion is daarom bij ons meer dan een mooie tekst op de website. Wij werken elke dag aan een open, divers, veilig en inclusief kantoor.

Onze specialisten zijn werkzaam in de volgende praktijkgroepen:
 Arbeidsrecht en pensioenen
 Belastingen
 Banking & Finance / Corporate Structuring
 Bouw & Vastgoed
 Europees en Mededingingsrecht
 IP, IT & Data protection
 Corporate Litigation & Insolvency
 M&A / Commercial Contracting
 Overheid en Onderneming
 Transport & Trade

Gedurende het hele jaar hebben wij ruimte voor student-stagiaires (advocatuur, fiscaliteit, notariaat) op onze vestigingen in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam. De groei en ontwikkeling van onze mensen vinden we belangrijk, en die stoppen nooit. Daarom krijgt iedereen de allerbeste opleidingen en persoonlijke begeleiding via ons eigen opleidingshuis, AKDMY.

Kennismaken
Wil jij een kijkje nemen in de advocatuur, fiscale praktijk of het notariaat én zit jij in de afrondende fase van je rechten opleiding? Kom 2 maanden fulltime stage lopen op één van onze secties, of kom langs voor een AKD’tje (algemeen kennismakingsdrankje) om nader kennis te maken!

Op careers.akd.eu vind je onze kennismakingsactiviteiten, een overzicht van vacatures voor studenten en starters, en de contactgegevens van onze recruiters.

Bel Macy naar 0615656295 of mail naar recruitment@akd.nl. Op www.werkenbijakd.nl vind je onze kennismakingsactiviteiten, een overzicht van de vacatures voor studenten en starters, en meer.

Ben jij een derdejaars bachelor- of masterstudent fiscaal recht en/of economie, interesse voor directe belastingen en wil jij proeven hoe het is om onderdeel uit te maken van AKD’s fiscale praktijk? Onze voltijdstage van twee maanden geeft jou hiertoe de perfecte mogelijkheid.

Wat ga jij doen?
Gedurende je studentstage betrekken wij je bij alles wat binnen de belastingadviespraktijk en op ons kantoor speelt. De werkzaamheden zullen voor een breed scala aan cliënten zijn, van multinational tot familiebedrijf tot vermogende particulier. Je gaat je het meest bezighouden met vennootschaps- en dividendbelasting. Daarnaast houd jij je bezig met:

 het bijwerken van AKD’s interne know-how en het bijwonen van vaktechnische vergaderingen;
 het uitzoeken van nationale en internationale vraagstukken en deze uitwerken in memo’s en presentaties voor cliënten;
 het bijwonen van (digitale) gesprekken met cliënten;
 het doen van onderzoek naar jurisprudentie, parlementaire geschiedenis en/of nieuwe regelgeving.

Je werkt nauw samen met belastingadviseurs, maar ook met advocaten en kandidaat-notarissen. En je hebt natuurlijk contact met de andere studentstagiaires. Je wordt in de dagelijkse praktijk begeleid door één van onze kantoorgenoten. Tevens kan je terecht bij de studentstagecoördinator van jouw vestiging.

Wat bieden wij jou?
Een studentstage is een fulltime functie en beslaat een periode van 8 weken. In overleg bestaat de mogelijkheid om de stage parttime in te vullen (3/4 dagen). Op basis van ervaring raden wij echter wel een fulltime stage van acht weken aan. Tijdens de studentstage ontvang je een maandelijkse bruto vergoeding van € 750,- bruto op fulltime basis. Bevalt de stage van beide kanten? Dan bestaat de mogelijkheid om jouw aanwezigheid bij ons kantoor voort te zetten middels een studentmedewerkerschap of het schrijven van een scriptie. Of nog mooier, een baan als belastingadviseur.

Wie ben jij?
Een studentstage is mogelijk voor WO-rechtenstudenten die zich in de afrondende fase van de bachelor bevinden of reeds gestart zijn met een master.

Ben je al afgestudeerd? Dan is het lopen van een studentstage nog mogelijk binnen drie maanden na je afstuderen. Wil jij in aanmerking komen voor een studentstage? Vul dan het aanvraagformulier studentstage in. Op het formulier geef je aan:

 Praktijkgroep Belastingadvies;
 Voorkeur voor vestiging Rotterdam, Amsterdam of Eindhoven.

Solliciteren kan hier! In je brief zien wij de motivatie voor de Fiscale praktijk terug, alsook de periode waarin jij de stage zou willen plannen.

Diversiteit en inclusiviteit
AKD is een omgeving waar je jezelf kunt zijn en het beste uit jezelf kunt halen. De advocaten, fiscalisten, notarissen en support van tegenwoordig zijn diverser dan ooit. Wij zijn een kantoor dat ruimte biedt aan diversiteit en inclusiviteit, en vinden het belangrijk om onze talenten te laten groeien.